2021.01.22. - Vince, Artúr

Közlekedéstudományi Egyesület

A Közlekedéstudományi Egyesület bemutatkozása: Az 1949-ben alapított Egyesület önkéntes társuláson alapuló tudományos egyesület, mely országos társadalmi szervezetként működik. A közlekedés, a közlekedéstudomány elméleti és gyakorlati fejlődésének elősegítése. A közlekedéstudomány eredményeinek közzététele, népszerűsítése.
bohócdoktor vizit szja 1%
A magyar közlekedéstudomány európai integrációjának elősegítése, a közlekedési kultúra fejlesztése.

A célok elérése érdekében:

- törekszik a közlekedési szakemberek társadalmi összefogására,
- állást foglal a közlekedést érintő szakmai kérdésekben,
- biztosítja a szakterületébe tartozó pályázatokon, illetve bíráló bizottságokban való részvételt, önálló pályázatokat ír ki,
- a tagság tájékoztatásának és szakmai aktivitásának növelésére hazai és nemzetközi részvételű fórumokat (konferenciákat, előadásokat, tapasztalatcseréket, bel- és külföldi tanulmányutakat) szervez,
- támogatja a közlekedési felsőfokú képzést és a szakoktatást, önálló szakmai továbbképzéseket szervez,
- megbízások alapján a megfelelő szakemberek bevonásával szakvéleményeket készít,
- egyéni és jogi tagjai számára szakmai érdekképviseletet biztosít,
- kiemelkedő munkát végző tagjai az Egyesület által alapított díjakban és elismerésekben részesíti, javaslatokat tesz tagtársainak állami kitüntetésére.

E célok megvalósítása érdekében az Egyesület tevékenysége országosan (tagozatok) és regionálisan (területi szervezetek) a közlekedés általános kérdéseinek és alágazatainak megfelelően vasúti-, közúti-, városi-, légi-, hajózási-, közlekedésépítési és szállítmányozási (logisztikai) szakmai csoportokban (szakosztályok, szakcsoportok), átfogó problémák tárgyalása esetén több szervezeti egység összefogásával döntően nyílt vitafórumokon, illetve munkabizottságokban folyik.

Tevékenységének tervszerűsége érdekében a nagyobb eseményekrol évenként munkaterv készül. A megvalósult eseményekrol a tagságot havonta megjelenő tájékoztatóban értesíti.

A Közlekedéstudományi Egyesület részére az adó 1%-os felajánláshoz az adószám: 198157 09-2-42

Adó 1 százalék kapcsán további információ: Közlekedéstudományi Egyesület


Ne hagyja elveszni az "adóegyszázalék" forintokat, támogatása életeket menthet!

ADÓ EGYSZÁZALÉK témában minden - az oldalon! ADÓ 1% linkek, ajánlók, leírások – friss infók civil szervezetek, nonprofit szervezetek és társadalmi szervezetek témában! Az szja 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít! Sajnos 10 adózóból mindössze 4 él a befizetett adója 1%-ának nonprofit szervezetek felé történő felajánlással. Segítsen Ön is a lapon megjelentetett szervezeteknek az 1% gyűjtésében! Köszönjük! Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1%-ról rendelkezni fontos és hasznos is. Szja 1% felajánlással, adó egy százalék célbajuttatással is sokat segíthetsz! Az 1%-ról való rendelkezéskor az adószám pontos megadása fontos! Adóbevalláskor az szja 1+1 felajánlása fontos.
Adó 1 százalék felajánlás révén segíts Te is!