2024.03.04. - Kázmér

Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány

A Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány bemutatkozása: A Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítványt 2003 évben hozták létre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Börzsönyi helyi csoportjának tagjai.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Legfontosabb céljaink:

- A természetes környezet és tájkép védelme
- Környezetkímélő gazdálkodási módok, természetvédelmi technikák kidolgozása és megvalósítása
- Egyes veszélyeztetett állat és növényfajok gyakorlati védelme
- Sérült, vadonélő védett állatok mentése, gyógykezelése és visszajuttatása a természetbe
- Önkormányzatok természetvédelmi törekvéseinek támogatása
- Védett és érzékeny természeti területek természetvédelmi kezelése
- Kulturális és történelmi emlékhelyek védelme
- Akciókkal és példamutatással a környezettudatos szemlélet elterjesztése

Felismertük hogy hosszútávon a környezet megóvásának a záloga az új generációk környezeti nevelése, ezért elsőrendű feladatunknak tekintjük a fiatalok helyes szemléletének kialakítását.
Programjaink végrehajtása során szorosan együttműködünk az MME 22. sz. (börzsönyi) helyi csoportjával, Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal, az Ipoly-Erdő Zrt erdészeteivel, a BTHE egyesülettel, és más civil szervezetekkel.

Programjaink:

- Szemétszedőakció: a Föld Napja alkalmából erdőtakarítási napot rendezünk a börzsöny valamely terhelt kiránduló területén.
- A Takarítási Világnap alkalmából Dunakeszin rendezünk hasonló akciót.
- Ismeretterjesztő előadások: Aktivistáink felkérésre diaképes, és projektoros előadásokat tartanak iskolákban, nyugdíjasklubokban, teleházban. A Börzsöny természeti értékeinek bemutatása mellett, a környezettudatos szemlélet fontosságára és a környezet sérülékenységére hívjuk fel a figyelmet a környezetterhelő technológiák és helytelen vásárlási szokások bemutatásával.
- Ismeretterjesztő tábla kihelyezésével és kivetítéssel bemutatjuk a Börzsöny védendő természeti értékeit.
- Nyári természetvédelmi táborok: A több mint húsz éve magas színvonalon rendezett Börzsönyi Természetvédelmi Táborok további működését kívánjuk fenntartani stabil anyagi és társadalmi háttér biztosításával. A táborban két turnusban kb. 100 iskolás, tíz napon át tematikus foglalkozásokon vesz részt.
- Vadon élő védett állatok mentése: Az emberkézre került, sérült vadon élő állatok - elsősorban nagytestű madarak - mentését és gyógykezelését végezzük erre kialakított telephelyeinken, a gyógyult állatokat visszajuttatjuk a természetbe.
- Védett és fokozottan védett fajok felmérése: Kameracsapdával monitorozzuk a Börzsöny rejtett életet élővadfajait,elsősorban a hiúz és vadmacska kutatáshoz járulunk hozzá. Rendszeresen ellenorizzük a börzsönyi erdokben élő ritka madárfajokat (feketególya, fehérhátú harkály, vándorsólyom, uhu, macskabagoly stb.) A denevérvédelemhez odúk telepítésévelés a fészkelő üregek biztonságossá tételével járulunk hozzá.
- Támogatjuk a Madártani Egyesület madárodú telepítési programját.

Befejezett programok:

- Kistó programunk során felmértük a kétéltűek szaporodóhelyeit, és elvégeztük a szükséges védelmi munkákat.
- Forráskutatás: a Börzsöny területén GPS alkalmazásával felvételeztük a forrásokat, mértük vízminőségi és fizikai tulajdonságaikat, és adatszolgáltatást végeztünk a Nemzeti forráskataszter részére.
- A fokozottan védett Magyarföldi husáng (Felura sadleriana) vadak rágása elleni védelmét kerítés létesítésével biztosítottuk.

A Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány részére az adó 1%-os felajánláshoz az adószám: 18702862-1-13

Adó 1 százalék kapcsán további információ: Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány


Ne hagyja elveszni az "adóegyszázalék" forintokat, támogatása életeket menthet!
bohócdoktor vizit szja 1%
ADÓ EGYSZÁZALÉK témában minden - az oldalon! ADÓ 1% linkek, ajánlók, leírások – friss infók civil szervezetek, nonprofit szervezetek és társadalmi szervezetek témában! Az szja 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít! Sajnos 10 adózóból mindössze 4 él a befizetett adója 1%-ának nonprofit szervezetek felé történő felajánlással. Segítsen Ön is a lapon megjelentetett szervezeteknek az 1% gyűjtésében! Köszönjük! Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1%-ról rendelkezni fontos és hasznos is. Szja 1% felajánlással, adó egy százalék célbajuttatással is sokat segíthetsz! Az 1%-ról való rendelkezéskor az adószám pontos megadása fontos! Adóbevalláskor az szja 1+1 felajánlása fontos.
Adó 1 százalék felajánlás révén segíts Te is!