2024.03.29. - Auguszta

Fészek Gyermekvédő Egyesület

A Fészek Gyermekvédő Egyesület bemutatkozása: A Fészek Gyermekvédő Egyesület nevelőszülői családok, volt állami gondozott fiatalok és az ő tevékenységüket segítő szakemberek egyesületeként jött létre 1993-ban. Önsegítő, érdekérvényesítő céllal alakult, mára azonban már több feladatot is ellát a gyermekvédelem területén, elsősorban Pest-megyében, de tevékenysége az egész országra kiterjed.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A Fészek Gyermekvédő Egyesület tevékenységi körei:

• Országos nevelőszülői és helyettes szülői hálózatot működtet;
• Helyettes szülői és nevelőszülői képzéseket tart;
• Átmeneti Gyermekotthont tart fenn.

Munkánk során mindig és elsősorban a gyerekek érdekeit vesszük figyelembe; amennyiben mód van rá, a problémákat igyekszünk az alapellátás keretein belül (a gyereket minél inkább a családi környezetében tartva) megoldani.

A Fészek Gyermekvédő Egyesület működésének fontosabb állomásai:

Kezdetben minden anyagi támogatás nélkül, önerőből működött az Egyesület, így az apró eredmények is nagy sikereknek számítottak: a gyerekek rendszeres táboroztatása nyaranta, a szakmai konferenciákon való részvétel, külföldi kapcsolatok kialakítása – tapasztalatcsere, adományok szervezése.

Jelentősebb szakmai tevékenységünk 1998 májusában kezdődött, amikor saját nevelőszülői hálózat építésébe kezdtünk.

A következő komolyabb előrelépést egy 1998 végén nyert PHARE-pályázat jelentette, melynek segítségével 1999 folyamán megteremthettük mai kibővített tevékenységünk alapjait. Érden és környékén több önkormányzati és állami feladatot is átvállaltunk, a már működő nevelőszülői hálózatunk mellett megszerveztük a helyettes szülői hálózatot, valamint beindítottuk Átmeneti Gyermekotthonunkat Érden, melyben 12 krízisbe került gyermeknek és fiatalnak biztosíthattunk elhelyezést.

1999-től saját akkreditált programunkkal megkezdtük a nevelőszülők és helyettes szülők képzését, így egyre nagyobb kapacitással, több családdal és több férőhellyel rendelkeztünk.

A Fészek Gyermekvédő Egyesület több, mint 4 évig egy bérelt családi házban működött. 2003 januárjában kötöztünk új – immár saját tulajdonú –ingatlanba. Érden, a Karolina u. 3. szám alatt korszerű körülmények között kezdhette meg működését az átmeneti gyermekotthonunk, de az Egyesület székhelyét is ide helyeztük át.

2010-ben nehéz döntést kellett hoznunk, a Nevelőszülői és Helyettes Szülői Hálózatunk fenntartói jogait átadtuk a Baptista Szeretetszolgálatnak. A működtetést továbbra is Egyesületünk látja el.

A Fészek Gyermekvédő Egyesület részére az adó 1%-os felajánláshoz az adószám: 18663664-1-13

Adó 1 százalék kapcsán további információ: Fészek Gyermekvédő Egyesület


Ne hagyja elveszni az "adóegyszázalék" forintokat, támogatása életeket menthet!
bohócdoktor vizit szja 1%
ADÓ EGYSZÁZALÉK témában minden - az oldalon! ADÓ 1% linkek, ajánlók, leírások – friss infók civil szervezetek, nonprofit szervezetek és társadalmi szervezetek témában! Az szja 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít! Sajnos 10 adózóból mindössze 4 él a befizetett adója 1%-ának nonprofit szervezetek felé történő felajánlással. Segítsen Ön is a lapon megjelentetett szervezeteknek az 1% gyűjtésében! Köszönjük! Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1%-ról rendelkezni fontos és hasznos is. Szja 1% felajánlással, adó egy százalék célbajuttatással is sokat segíthetsz! Az 1%-ról való rendelkezéskor az adószám pontos megadása fontos! Adóbevalláskor az szja 1+1 felajánlása fontos.
Adó 1 százalék felajánlás révén segíts Te is!